dijous, 23 d’octubre del 2008

Google is the limit

Google continua extenent-se per nous territoris i les possibilitats que ofereixen els seus productes es multipliquen constanment. Google ja ha arribat a ser la marca número 1 en alguns païssos i els seus serveis abasten tan a l'esfera privada com a la pública.

L'Administració electrònica a Espanya es va eixamplant des que ja fa uns anys les informacions sobre la propietat cadastrada ja eren consultables en línea. L' Archivo General de la Administración utilitzant el Google Earth ens brinda la possibilitat de consultar prop de 81.000 fotografies. Al mateix temps es presenta Geocultura que utilitza la tecnologia de GoogleMaps per descobrir les Biblioteques, Arxius i Museus sota la competència del Ministerio de Cultura.
En el continent americà, mentrestant l'administració pùblica d'alguns païssos prenen direccions ben oposades respecte a la seva relació amb Google. Als EE.UU les agències governamentals es muden a Google Apps (via Menéame).
A l'hemisferi sud del continent, alguns funcionaris argentins planten cara a Google en els tribunals tractant de sostreure's a l'avenç imparable de la xarxa.
La dita anglosaxona the sky is the limit podrem substituir-la aviat per Google is the limit, encara que no agradi a Stallman que clama contra l'ús de les API de Google.

Cartell de la pel·lícula The Sky's the Limit