dimecres, 12 de novembre de 2008

Museu i electricitat

El ilustre inventor ha dedicado mucho tiempo y constantes esfuerzos a la producción de luz sin hilos: pero para que la luz producida pudiera ser aprovechable en la práctica era preciso resolver una larga serie de problemas. Ante todo era preciso hacer producir oscilaciones eléctricas de una rapidez enorme sin grandes gastos. Tesla cree haber conseguido tal resultado y afirma que puede producir luz mucho más barata que la que procuran los sistemas todos de alumbrado que hoy se conocen y emplean.
La Vanguardia, dissabte 13 d'abril de 1901

El consum d'energia elèctrica baixa per primera vegada des de 1994 (vía Menéame). En el segle XX, que es pot caracteritzar com el Segle de la Llum, l'indicador de consum energètic ha seguit una tendència a l'alça imparable. La crisi del petroli ha esperonat en certs moments la cerca d'energies alternatives i, a poc a poc, alguns productes tan indispensables avui com exòtics fa poc més de cent anys, guanyen amb eficència.
Ara, aprofitant la Setmana de la Ciència, el Museo Nacional de Ciencia y Tecnologia s'intercanviaran 3.000 bombetes de baix consum o LFC per les antigues bombetes d'incandescència.
Aquests dies també es pot visitar a Madrid l'exposició d'un personatge tan genial com malauradament bandejat: Nikola Tesla.Cap comentari: