diumenge, 23 de novembre del 2008

ROBINSON CRUSOE com a excusa

Robinson Crusoe va existir i les restes de la seva peripècia han aparegut a l'illa d'Aguas Buenas (via El Mercurio Online). Aquesta és la notícia que a través de les agències de premsa reprodueixen diferents mitjans aquests dies.
En realitat ja fa temps que l'illa Aguas Quietas, una de les que forma l'Archipiélago Juan Fernández mudà el topònim pel més atractiu de Robinson Crusoe. Això succeïa el 1966. La novela de Defoe s'inspirava en el cas real d'Alexander Selkirk que restà com a naùfrag en aquesta illa durant quatre anys fins que fou rescatat el 1709.
El 2000 l'explorador japonés Daisuke Takahashi hi localitzà objectes naùtics del segle XVIII i el 2002 publicà els resultats dels seus treballs en anglès.
El 2007 es presentaren a la revista Post-Medieval Archaeology els resultats d'una campanya arqueològica que avalaven les troballes de Takahashi.
Ara, un any més tard, s'en fa ressò la premsa. La novetat segurament té a veure amb la promoció turística de l'enclau. Si aquesta és la intenció potser no caldrà ressucitar personatges com el protagonista d'aquest video: