divendres, 5 de desembre del 2008

[dot] MUSEUM

A l'octubre de 2001 l'ICANN i MuseDoma signaren l'acord segons el qual aquesta última associació passava a gestionar el nou domini de nivell superior [punt]museum.
MuseDoma sorgí gràcies a l' impuls de l'ICOM i l'ajuda de la Institució J.Paul Getty i tenia per a objectiu aconseguir i popularitzar un domini propi per a les organitzacions i la comunitat museística.
Ara, set anys més tard, es pot valorar l'èxit de la iniciativa.Un recompte manual dona la xifra de 681 dominis [punt] museum registrats fins al moment. La majoria d'aquests dominis es refereixen al tipus de museu (art, ciència, cinema, etc.) o a la localitat. De moment 52 països tenen algún domini [punt]museum registrat. A Espanya el domini [punt] museum no es pot dir que hagi despertat l'entusiasme de la comunitat museística. Aquestes són algunes de les localitats espanyoles associades al domini:

  • cadaques.museum no actiu un dels 5 dominis registrats per la Fundació Gala-Salvador Dalí: dali, fundacio, figueres, portlligat i pubol.



Domain Name Dollar Store from Quiet Library.