dimarts, 27 de gener del 2009

Museu i Universitat

Les pràctiques en museus d'estudiants de museologia s'han convertit en habituals des de fa temps. A vegades les pràctiques comporten l'extensió en algún tipus de beca.
La National Gallery de Londres demostra com els lligams amb la universitat poden anar més enllà de les simples pràctiques i aportar nou contingut i enriquir amb una nova mirada les col·leccions del museu.
Els futurs professionals del món de la cinematografia que estudien a la London Film School produeixen curts de 3 a 4 minuts de durada inspirats en les obres de la col·lecció. El seus treballs omplen la secció Transcriptions: LFS shorts de la National Gallery.
Amb la col·laboració del Central Saint Martin's College of Art and Design, la National Gallery ha experimentat amb les possibilitats de l'animació en l'espai Transcription: Animation.
Una tercera col·laboració s'ha establert amb el Ravensbourne College of Design and Communication pels estudiants de l'especialitat de so en mitjans audiovisuals. El resultat són una sèrie de podscats.
Finalment, els estudiants d'escriptura creativa del Birkbeck, un centre de l'University of London, han recreat diferents relats de ficció a partir del sugeriment d'alguna de les obres exposades.
Es tracta, en definitiva d'una col·laboració que permet anar més enllà de les simples pràctiques en els museus i que demostra les possibilitats d'establir autèntiques sinèrgies entre lels museus i les universitats.