dissabte, 10 de gener del 2009

Museu i Cinema: espies, fantasmes i superherois

La dimensió fantàstica del museu l'ha convertit en escenari perfecte d'amagatalls per a l'espionatge. A la sèrie televisiva britànica It Takes A Thief, el protagonista, espia britànic, ha de recuperar un microfilm amagat en un museu de l'antic Berlín Oriental. En el film One of our Dinosaurs is Missing (1975) uns nens eviten que uns espies recuperin el microfilm amagat dins els ossos d'un dinosaure al British Museum.
En la mítica sèrie nord-americana The Twilight Zone (ja ens hi hem referit en una altra ocasió) un dels episodis, Miniature, s'ocupava d'un estrany habitant en una casa de miniatura exposada en el museu. I és que esperits diversos, fantasmes i extraterrestres han escollit alguns museus per a residir-hi. Uns àliens utilitzen un petit museu d'història natural a Mammoth (2006) mentres que un fantasma ha escollit el Guggenheim en la pel·lícula equatoriana Suenas en la mitad del mundo (1999).
L'heroi-aranya Spiderman, en la seva versió televisiva, ha de protegir el museu quan una secta protesta per l'exhibició d'uns objectes considerats sagrats. Batman també ha de protegir el museu de la ciutat de Gotham a Batman & Robin (1997).





Malauradament, Batman no podrà impedir la destrosa que el Joker i els seus sequaços acabaran provocant en el museu d'art a Batman (1989).